Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز،  احمد امیرآبادی فراهانی عضو هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی، درباره برخی اظهارات مبنی بر افزایش سفرهای خارجی نمایندگان و حتی حضور خانواده‌های آن‌ها در این سفرها،گفت: سفر نمایندگان به چند نحو و شکل انجام می‌شود.   وی افزود: عناوین سفرهایی که عمدتا به کمیته سفرهای خارجی مجلس جهت بررسی و تأیید ارسال می‌شود، سفرهای رسمی است که هزینه‌های آن یا از طریق دولت و یا از طریق مجلس تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: درباره سفرهایی که مربوط به مجلس است و باید هزینه آن توسط مجلس داده شود، باید گفت با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، ما این سفرها را به حداقل رسانده و به زیر یک سوم کاهش دادیم.   سفرهای دولتی   امیرآبادی فراهانی با اشاره به نوع دیگر سفرهای نمایندگان که از طریق وزارتخانه‌ها صورت می‌پذیرد بیان داشت: در این سفرها نمایندگان به عنوان ناظر، همراه وزرا به سفرهای خارجی می‌روند. هزینه این سفرها بر عهده وزارتخانه مذکور است و حق ماموریت نمایندگان حاضر در این سفرها هم وزارتخانه‌ها متقبل می‌شوند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ساز و کار انتخاب نمایندگان برای حضور در سفرهای همراه وزرا چگونه است، گفت: پیرو این موضوع وزیر نامه‌ای را به کمیته سفرهای خارجی مجلس ارسال می‌کند و بر اساس درخواست وزیر، کمیته سفرها این موضوع را بررسی کرده و بر اساس شرایط آن فرد و آن کمیسیون حتما این سفرها انجام می‌شود.    به سفر نمایندگان با پاسپورت غیر سیاسی ورود نمی­‌کنیم   امیرآبادی در بخش دیگری از اظهارات خود تاکید کرد: همچنین بخش دیگری از سفرهای خارجی نمایندگان از طریق برخی شرکت‌ها انجام می‌شود و  تنها اگر نمایندگان در اینگونه سفرها از طریق پاسپورت سیاسی اقدام کنند ما از این سفرها مطلع شویم که معمولا این موضوع در کمیته سفرهای خارجی نمایندگان مورد بررسی قرار نمی‌گیرد. در رابطه با این سفرها و بر اساس آئین نامه داخلی مجلس کمیته دیگر نمی‌تواند اعمال نفوذی داشته باشد.   عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به نوع دیگر سفرهای خارجی نمایندگان که به صورت شخصی است، افزود: این نوع سفرها با هزینه‌های شخصی نمایندگان انجام می‌شود و با پاسپورت عادی صورت می‌پذیرد که ما این موضوع را معمولا مطلع نمی‌شویم و معمولا هم این سفرها در تعطیلات تابستانی انجام می‌شود البته هیچ گونه احاطه‌ای هم به این سفرها نداریم یعنی در جریان این سفرها قرار نمی‌گیریم و این سفرها، جزو سفرهای شخصی نمایندگان است و ما خیلی هم به این سفرها کاری نداریم و البته نمی‌توانیم هم کاری داشته باشیم.   سفرخانوادگی نداریم   امیر آبادی فراهانی تصریح کرد: بنابراین ما هیچگونه سفر رسمی که با هزینه‌های بیت‌المال باشد و به صورت خانوادگی انجام شود در مجلس نداریم لذا این سفرها بیشتر، سفرهای شخصی است و شاید هم امکان دارد یک نماینده‌ای پیرو اینگونه سفرها هماهنگی با شرکتی خصوصی داشته باشد و نهایتاً اقدام به این سفر کند که ما این موضوع را مطلع نمی‌شویم.   ابلاغ هیئت رئیسه   وی با بیان اینکه سفرهای خارجی نمایندگان در مجلس دهم افزایش نداشته است، تاکید کرد: ما پس از طرح مبحث تحریم‌های جدید علیه ایران مصوبه‌ای را در هیئت رئیسه مجلس داشتیم که پیرو آن به کمیته سفرهای خارجی ابلاغ شد که باید سفرهای خارجی نمایندگان را به یک سوم برساند و این سفرها در حال حاضر به کمتر از یک سوم رسیده است.   سه کمیسیون در سفر خارجی   عضو هیئت رئسیه مجلس در ادامه و در ارائه آماری مبنی بر سفرهای انجام شده پیرو تعطیلات فعلی مجلس گفت: در تعطیلات فعلی یک سفر خارجی برای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تدارک دیده شد و برای دو کمیسیون هم سفرخارجی برنامه ریزی شده بود.     عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در واکنش به اظهار نظرهایی مبنی بر تعدد سفرهای خارجی نمایندگان در سال پایانی مجلس گفت: ما به هیچ وجه این موضوع را قبول نداریم ببینید در حال حاضر ما تصمیمی درهیئت رئیسه مجلس گرفتیم که پیرو اجرای این تصمیم، باید مبلغی از بودجه عمومی مجلس کاسته می‌شد.
این نماینده مجلس ادامه داد: پیرو این تصمیم هیئت رئیسه، حدودا ۳۰ میلیارد تومان از هزینه‌های مجلس صرفه جویی شد که بخشی از این منابع مربوط به سفرهای خارجی نمایندگان بود که نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است.   غذای پرسی در مجلس ۲۵ هزار تومان است   وی تاکید کرد: همچنین پیرو این تصمیم رستوران مجلس کاملا با یک وعده غذا ارائه خدمات می‌کند و غیر از نمایندگان هم هر فردی به رستوران مراجعه کند باید ۲۵ هزار تومان پول پرداخت کند.   از تعطیلی رختشویی تا کاهش روزهای آب تنی   این نماینده مجلس تاکید کرد: همچنین پیرو این تصمیم رختشویی مجلس را تعطیل کردیم و روزهای استفاده از استخر مجلس را به دو روز رساندیم. همچنین از ساعت ۶ به بعد سیستم گرمایشی و سرمایشی تمامی دفاتر نمایندگان خاموش می‌شود. بنابراین پیرو این تصمیمات تاکنون ۳۰ میلیارد تومان در هزینه‌های مجلس صرفه جویی شده است که سفرهای خارجی نمایندگان هم جزو آن‌ها بوده است.    

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۹۹۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد.

به گزارش مشرق، حسن رشوند طی یادداشتی نوشت: تنها سه روز به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و قرار است تکلیف ۴۵ کرسی از ۲۷۰ کرسی باقی مانده مجلس در این دور از انتخابات مشخص شود. با برگزاری انتخابات در ۱۱ اسفند سال گذشته ، ممکن است بیشتر مردم تصور کنند که پرونده انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بسته شده است ، در حالی که چنین نیست و هنوز ۲۲ حوزه انتخابیه است که یا فاقد نماینده برای مجلس دوازدهم هستند یا هنوز نتوانسته اند همه کرسی های نمایندگی حوزه انتخابیه خود را تکمیل کنند.نکته مهم اینکه از میان ۴۵ نماینده راه نیافته از این حوزه ها ، ۱۶ نماینده از آن پایتخت است که به جهت نقش سیاسی که همواره نماینده های تهران در مجلس داشته اند، دور دوم این انتخابات از اهمیت بسزایی برخورداراست.

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد. همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت مجلس هم بالا خواهد بود و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

با این نگاه می توان گفت که دور دوم انتخابات مجلس که قرار است در جمعه این هفته ۲۱ اردیبهشت ماه همزمان با آغاز دهه «کرامت » برگزار می شود ، اهمیت زیادی دارد.

اما چه کسانی می‌توانند در دور دوم رای بدهند؟

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند کرد و همچنین کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.بنابراین فرصتی که در ۱۱ اسفند برای مشارکت همه مردم فراهم شده بود تا بتوانند از این حق خود استفاده کنند ، به راحتی در این دوره قابل تجدید نیست و صرفا افرادی که در دور اول انتخابات حضور داشتند مجازند برای تکمیل نمایندگان خود در آن حوزه انتخابیه که کسری نمایندگی دارند ، پای صندوق رای حاضر شوند.

چرا انتخابات دور دوم تهران مهم است؟

در انتخابات مرحله اول ملت ایران موفق شدند ۲۲۵ نماینده خود را شناسایی و انتخاب کرده و روانه مجلس کنند و در این مرحله که هنوز ۴۵ کرسی دیگر باقیمانده و این عددی قابل توجهی است ، از اهمیت زیادی برخوردار است. به ویژه اینکه بیش از یک سوم از این تعداد یعنی ۱۶ نماینده از آن تهران است .چند نکته در اهمیت حضور در دور دوم انتخابات تهران وجود دارد که تکلیف را بر شهروندان پایتخت نشین سنگین کرده است:

الف) درست است که از لحاظ رای دادن به مصوبات مجلس یا تحقیق و تفحص ها بین نماینده ای که در یک شهرستان با جمعیت ۱۰ هزار نفری انتخاب شده است با تهران ۱۰ میلیون نفری تفاوتی وجود ندارد اما نمی توان از این واقعیت غافل بود که نمایندگان تهرانی موتور محرک مجالس در ادوار گذشته بوده است و به نوعی وزن مجلس را با نمایندگان تهرانی آن می سنجیدند. حالا اگر نمایندگان جدید وارد شده در مجلس دوازدهم می خواهند این ریل را تغییر دهند بحثی نیست ولی درست یا غلط ، تاکنون چنین مبنایی عمل می شده است.

ب ) درست است که در دور دوم انتخابات میزان مشارکت همچون دور اول خیلی بر سر زبان ها نیست و دشمن هم از مشارکت پایین دور دوم نسبت به دور اول نتوانسته بهره بردای سوء داشته باشد ولی در باره انتخابات تهران این کاملا متفاوت است. به ویژه اینکه بیش از نیمی از نمایندگان پایتخت( ۱۶ نفر) هنوز به مجلس راه نیافته اند و میزان مشارکت پایین می تواند خوراک تبلیغاتی را برای رسانه های دشمن فراهم کند.

ج ) غالبا مردم و نخبگان جامعه ، نمایندگان تهران را نسبت به نمایندگان شهرستان ها سیاسی تر می بینند و این تنها مختص جامعه ما نیست و این نگاه در دیگر جوامع غربی و غیر غربی نیز وجود دارد. همیشه نمایندگان پایتخت ها افراد سیاسی و مطلع تر نسبت به ارتباطات درون حاکمیت هستند و از آنجا که ۱۶ نماینده از ۳۰ نماینده تهران در دور دوم قرار است به مجلس راه یابند ، اهمیت این دوره انتخابات تهران را مضاعف کرده است.

د ) خواسته یا ناخواسته تاکنون این نمایندگان پایتخت بودند که در مظان رئیس و هیات رئیسه مجلس قرار داشتند و هرچند نمایندگان جدید راه یافته در این دوره و جریان های سیاسی حامی آنها در بیرون مجلس مدعی هستند که در مجلس دوازدهم قصد دارند این قاعده را بهم زنند اما آنها نیز نیک می دانند همه ابزارهای تغییر در دست آنها نیست و این وزن ائتلاف های سیاسی است که تعیین کننده رئیس ، هیات رئیسه و حتی ریاست کمیسیون های مجلس است. بنابراین انتخاب ۱۶ نماینده تهران که ظرفیت هیات رئیسه و کمسیون های مجلس آینده را داشته باشند ، مهم است .با همین رویکرد است که انتخابات دور دوم تهران اهمیت فوق العاده پیدا می کند.

اما ۸ نکته راهبردی در اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس

نکات راهبردی اهمیت مشارکت مردم در این دور از انتخابات به این قرار است:

۱- سیره امامین انقلاب در همه دوره های انتخاباتی چه دور اول یا باقی مانده های آنها در دور دوم ، همواره مورد تاکید بوده است و این بزرگواران بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات تاکید کرده‌اند. از منظر امامین انقلاب نه تنها جمهوریت ، بلکه اسلامیت نظام هم وابسته به انتخابات است.

۲- امسال که رهبر انقلاب شعار سال را به مردمی سازی اقتصاد اختصاص داده اند ، حضور خوب و معنادار مردم در دور دوم انتخابات به نوعی لبیک به پیام نوروزی رهبر انقلاب در عرصه مردمی سازی سیاسی در کنار مردمی سازی اقتصاد خواهد بود.

۳- انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

۴- مشارکت و حضور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

۵- با تکمیل همه کرسی های مجلس که با انتخابات دور دوم محقق خواهد شد ، شاهد مجلسی با نظارت هر چه قوی تر ، دقیق‌تر و سالم‌تر خواهیم بود و چنین مجلسی می‌تواند در اجرای قوانین و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی موثرتر باشد.

۶- مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و اینکه نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد. ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

۷- حضور مردم در دور دوم با توجه به سرد بودن تنور انتخابات در این دوره که کاملا طبیعی است ، می‌تواند یک پیام بازدارنده در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، داشته باشد.

۸- مشارکت مردم، اعتماد عمومی را در جامعه افزایش می‌دهد. فضا که مثبت شود ظرفیت‌ها هم افزا می‌شود. البته مشارکت باید در همه سطوح اعم از تصمیم گیری، مطالبه گری، نظارت و اجرا دنبال شود. مردم باید مورد اعتماد قرار گیرند تا اعتماد کنند.

دیگر خبرها

  • ببینید | ادعای جنجالی یک کاندیدای انتخابات علیه نمایندگان مجلس
  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • پس لرزه ادعای دریافت ۱۴۰ سکه توسط یک نماینده مجلس /شورای نگهبان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر کشور به ادعای حمایت دولت از یک لیست انتخاباتی
  • افشاگری درباره غیبت‌های مشکوک برخی نمایندگان مجلس
  • ۳۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای نهادهای تبلیغاتی و فرهنگی و اسلامی /۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شروع مجلس جدید/خرج سفرهای استانی رئیسی چقدر شد؟
  • قبل از خرید، مهمترین تفاوت نبشی پرسی و نبشی فابریک را بدانید!
  • ببینید | ۳ تذکر مهم رهبر انقلاب به نمایندگان قبل از شروع مجلس دوازدهم
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم